Ethernet ile Kablosuz Modemi Bağlayıp wifi yayma dağıtma

Ethernet ile Kablosuz Modemi Bağlayıp wifi yayma dağıtma

Arkadaşlar bu konu üzerinde biraz araştırma yaptım Ethernet kablosuna modem bağlayıp wifi yaymak istenlerin çok işine yarayacak diye düşünüyorum.özellikler yurt ortamında yada evinde aynı apartmandan ortak internet kullanlar için süper birşey deneme fırsatım olmadı umarım deneyip yorum yapanlar olacaktır.

Kablolu modeminizden Router yani dağıtıcı ile aldığınız bağlantıyı da kablosuz ağ ile paylaşabilirsiniz. Bunun için ilk önce kablosuz ağ desteğine sahip modeminizi kablolu ağdan veya routerden gelen kablo ile bağlantı yapmanız lazım herhangi bir ethernet girişine bağlayabilirsiniz.


Ardından kablosuz modeminize bir bilgisayar ile bağlanarak arayüzü ayarlarına giriyoruz ip adresi 192.168.2.1 olan varsayılan ağ geçidi numarasını kablosuz olarak olarak bağlı olan bilgisayarınızdan bir internet tarayıcısı açarak girmeliyiz. Modem arayüz şifresini de geçtikten sonra açılan ayar ekranında bulunan LAN kısmına giririyoruz (Genellikle Airties markalarında bu bölüm içerisindedir) DHCP sunucu adının yanında bulunan "Düzenle" seçeneği ile üst kısımda bulunan DHCP Kapalı moduna getirip kaydediyoruz. Böylelikle kablosuz modemimizi artık sadece aktarıcı bir duruma getirmiş oluyoruz ve artık bu modem üzerinden kablolu modemimizin internet bağlantısına erişim sağlayabilir.


Kısaca yaptıklarımızı özetlersek

Kablosuz Modemle Kablolu modemi Ethernet kablosu ile bağladık
Kablosuz modemin DHCP sunucusu kapattık.
Son olarak kablosuz modemimiz ile kablolu modemimizin ip adresinin farklı olması gerekmektedir.
Yani DHCP ekranına girdiğinizde 192.168.2.1(Yerel Ip Konfirigasyonu) olan adresi ile kablolu modeminizin adresleri aynı olmaması gerekmektedir. Aynı model modemlerde sorun oluşturabilir ancak aynı olmayan modellerde genellikle bir sorun oluşmadan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

0 yorum: