Metin2 server birleşimi açıklaması ekim 2013

Metin2 server birleşimi açıklaması ekim 2013


Merhaba arkadaşlar metin2 de server birleşimi yılan hikayesine döndü biliyorsunuz herkesin ağzında server birleşimi var peki bu birleşim ne zaman olacak ? bir açıklama gelmiyordu dün yapılan bir açıklama oldu açıklama ingilizce yapıldı tabi bizim için türkçeye çeviri yapılmıştır açıklamayı yapab kişi metin2 sorumlusu Badidol (Tobias) dır.

işte açıklama sizlerle
Merhabalar,

Ben Badidol (Tobias)ve Metin2 için dünya çapında sorumlu iki kişiden biriyim. Gameforge'da bizler Türkiye sunucularının birleşmesi gerekliliği konusunun tamamen farkındayız. Dahası bunu gerçekleştireceğiz. Hernasılsa, kiminizin fark ettiği üzere yakın zamanda İspanya sunucuları birleştirildi ve bu tip işlemler sırasında kimi zaman beklenmeyen sorunlar yaşanabilir. 40+ sunucuda birleştirmeler sırasında sorunlar yaşanmasını istemediğimiz gibi aynı zamanda Türkiye'nin en çok sunucuya sahip ülke olduğunu da anımsatmak isterim. Bu durumun doğal sonucu olarak en sorunlu birleştirme işleminin gerçekleşmesi muhtemel kabul edilmelidir.

İspanya sunucularını birleştirmek, oluşan tüm sorunların çözümüyle beraber bizim yaklaşık iki günümüzü aldı. Bir sonraki planlı birleştirme Polonya için olacak ve halihazırda 26 sunucusu var. İspanya sunucularını birleştirirken yaşadığımız sorunlardan yola çıkarak birleştirme işleminde birtakım değişikliklere gittik ve Polonya'da karşılaşacağımız bu sorunları çözeceğini düşünüyoruz. Elbette bütün iyileştirmelere rağmen gerçek işlem sırasında bir sorun yaşanmayacağını garantilemek mümkün olmamaktadır. Yapılan tüm testlere rağmen canlı sunucularda yapılan işlemler beklenmedik sonuçlar doğurabilmektedir.

Tüm bu süreçler ışığında yeni prosedürlerimizin Polonya'da nasıl işleyeceğine bakacak, ve herşeyin yolunda olması halinde sıradaki birleştirmeyi Türkiye'de yapacağız. Yaşanan gecikmelerden ötürü sizlerden özür dileriz. Birleştirmenin uzun bir zamanın birikegelmiş ihtiyacı olduğunu biliyor ve bu süreci düzgün biçimde çalışır hale getirene değin biraz daha sabrınızı rica ediyoruz.

Saygılarımla
badidol
Metin2 Ürün Sorumlusu CoMa,

0 yorum: