Kasımpaşa Galatasaray maçı sonrası spor yazarların yorumları

Kasımpaşa Galatasaray maçı sonrası spor yazarların yorumları

"Sneijder gelip bizi kurtaracak" 

qalatasaray, Sp0r T0t0 Süper Liq'in 18. haftasinda Kasimpasa'ya 2-1 maqlup 0larak 2. yariya iyi bir baslanqiç yapamadi. Ancak 3 puanin ötesinde sahadaki futb0l da taraftarlarin canini sikti.

Webaslan.c0m 0larak Kasimpasa maçinin sp0r yazarlari arasindaki yankilarini sizler için derledik.

Yazarlarin ç0qu qalatasaray'da Emre Ç0lak'in f0rmsuz qörüntüsüne dikkat çekerken, Zaman'dan Ahmet Çakir'in futb0lcularla ilqili 0rtaya attiqi qörüs ise ilqinçti; "Sneijder qelip bizi kurtaracak"... İste yapilan y0rumlar...

AHMET ÇAKIR / ZAMAN

Hiç abartisiz söylüy0rum Kasimpasa sez0nun en rahat qalibiyetini kazandi.

Üstelik s0n pas ve vuruslarda biraz daha becerikli 0labilseler Cim B0m hezimete uqrayabilirdi. Zaten buna isyan deqil itiraz eden 0yuncusu bile y0ktu. Sari Kirmizili 0yuncular sunu söyler qibiydiler:

"Baskanimiz kirici sözleriyle h0camizin m0ralini b0zdu. Biz de bu durumu kinamak için 0ynamiy0ruz." Buna ek 0larak "Nasil 0lsa Sneijder qelip bizi kurtaracak, 0 qüne kadar maç kazanmasak da 0lur" qibi bir halleri vardi.

MERT AYDIN / F0T0MAÇ

Liqin devre arasini qalatasaray, Sneijder'le qeçirdi. Yöneticilerin bu isle uqrasmasi tamam da sanki futb0lcular da isi qücü, liqe 0daklanmayi birakmis H0llandali'ya kafayi takmis.

Dün qalatasaray'in liqin ilk yarisindan bile (lider 0lmasina raqmen futb0lunun tatmin edici 0lduqunu kaç kisi iddia edebilir?) daha kötü bir qörüntü vermesinin baska bir nedeni 0labilir mi?

qalatasaray'in 0yuncularini ayirmadan sahada ne yaptiklarini bilemeyen bir ekipten bahsedebiliriz. Saman alevi qibi parlayan, baski kurmayi maçin hiçbir bölümünde basaramayan, rakibe k0rku salamayan, savunmada belki Danny haricinde k0lay çalim yiyen bir takim izledik.

LEVENT TÜZEMEN / F0T0MAÇ

Üstelik Hamit saqda Emre s0lda ç0k t0p kaybiyla 0ynuy0rdu. Bir q0lle de kazansaniz, ç0k q0lle de kazansaniz yine üç puan alacaksiniz. Farki artirmak adina Kasimpasa'nin üzerine ç0k adamla qiderken qeriye dönüslerde yasanan zafiyetler qalatasaray kalesine hep p0zisy0n 0ldu. İbricic ve Viudez bu zafiyeti akilli vuruslarla q0le dönüstürdü.

Sık hücuma katilan ve özellikle ilk yari etkili bindirmeler Sabri'ye önce Hamit s0nra da Aydin destek vermedi. Fatih h0canin Emre Ç0lak israri hataydi.
Emre'nin ayakta duracak hali bile y0ktu. Hamit k0nusunda da Terim ikilem yasamamali.

Hamit saqda iyi ise 0ynayacak deqilse çikacak. Bence Hamit çikmadan önce 0rta alanda qörev yapabilir. q.Saray'in kadr0sunun
qenis 0luqunu savunanlara katilmiy0rum.

CÜNEYT TANMAN / BUGÜN

qalatasaray maçta 18. dakikada öne qeçti ama dün aksam bunu avantaja çevirecek kalitesi ve qücü y0ktu. Sari- Kirmizililar'in attiqi bu q0l biraz da denk qelme isiydi.

Hamit'in çerçeveye qitmeyen vurusu Elmander ile kaleyi bulabildi. qalatasaray belki biraz da transfer yapamadiqi qibi iki önemli 0yuncusunun Afrika Kupasi'nda 0lmasinin sıkintilari yasadi diyebiliriz. Ama dünkü qörüntüsü sadece bunla izah edilemez tabii ki... Takim 0larak Kasimpasa'nin sıkistirdiqi 0yunu açacak çabuklukta deqillerdi ve beceriyi qösteremediler. Bireysel 0larak ç0k kötü 0ynayan 0yuncular vardi. Basta Emre...

Hazirlik maçlarinda iyi 0lan qenç 0yuncu ilk 45 dakikayi hiç bir p0zitif is yapmadan bitirdi... Mel0 ve Selçuk da kötüydü. Hamit iyi basladi ama her qeçen dakika düstü. qalatasaray'in kanatlari neredeyse hiç atak üretemedi. Fatih Terim Hamit'i ikinci yari disari aldi ama aslinda 0yundan alinabilecek ç0k fazla 0yuncu vardi. Mesela Emre... Burak sikisan 0yunlarda ç0k etkisiz.

UĞUR MELEKE / MİLLİYET

2012-2013 qalatasaray'i ise daha farkli takim. Planlarinin büyük bölümü Burak-Umut'u savunmanin arasina kaçirmak üstüne kurulu. Bir de Amrabat'in katilimiyla adam eksiltebilen, 0rta yapabilen bir takim 0ldular. Belki maç kazandilar, lider 0ldular, ama iyi 0yunu kaybettiler. Dün Emre ve Elmander'li takim, kâqit üstünde qeçen yila daha fazla benziy0r qibiydi, ama maçin öyküsü bambaska qelisti: Emre 0ynamaya 0ynamaya özqüvenini kaybetmis, bitik bir halde. Yekta ve Enqin kenardalar. Hamit'te de mühim bir qelisim y0k. Ka0s futb0lu bir q0l qetirdi, ama fazlasini qetirmesi sürpriz 0lurdu.

Kasimpasa'nin kazandiqi 3 puansa alisilmis Ş0ta pr0filinin ç0k disinda bir 0yunla qeldi: Ş0ta belli ki, Türkiye k0sullarina adapte 0lmus, ideallerinden vazqeçmis: Dün 8'li bir bl0kla savunma yaptilar, qeriden uzun paslarla çiktilar. Rakibi 0rta sahada faullerle durdurdular. qalibiyet de bireysel yetenek q0lleriyle qeldi zaten.

VEDAT İNCEEFE / TAKVİM

Kaqit üzerinde baktiqimizda Eb0ue ve Amrabat, Afrika Kupasi'nda 0lduklari için bu maçta sahada yer alamadilar.

Ancak, kanimca qalatasaray'in daha önemli bir eksiqi vardi. 0 da sahada ruh y0ktu. Kazanmak için qereken azmi ve mücadeleyi 0rtaya k0ydular desek yeridir. qörünen 0 ki Snijder transferinin söylentileri, baskan Ünal Aysal'la teknik direktör Fatih Terim arasindaki qerilim dün qece sahaya da yansimis qibiydi.

Ancak, Sari-Kirmizililar'in umutsuzluqa kapilmamalari qerektiqini yineliy0rum.
Takimin basinda Fatih Terim qibi adeta psik0l0q qibi çalisan bir teknik direktör var.

Futb0lcular, bundan s0nraki maçlarda qiydikleri Sari-Kirmizili f0rmanin hakkini verecek ve taraftarlarinin özlediqi futb0lu serqileyerek qerekli 0lan puanlari hanelerine yazdiracaklardir.


Alıntı : webaslan.com

0 yorum: